23 Nisan 2010 Cuma

Makyaj Tüyoları

Allık sürme sanatı;

Renk tonları
1- Şeftali:
Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.
2- Pembe: Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.
3- Toprak: Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar.


Gölge oyunları
Allık, sadece yüzünü renklendirmekle kalmaz, aynı zamanda çeşitli gölgelendirmelerle yüz hatlarının daha belirgin olmasını sağlar. İşte bunun için yapman gerekenler...

Yüzün ovalse,
Kalem veya stick allığınla elmacık kemikleri ve çenene küçük çarpı işaretleri yap. Sonra da bunları parmağınla hafifçe dağıt. Yüzün yuvarlaksa,Yüzünü daha ince göstermek için, fotoğraftaki gibi her iki kaşının üst kısmına, şakaklarına ve alt kısmına küçük çarpılar yapıp, yine parmaklarınla dağıt.

Yüzün uzunsa,
Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, iyice dağıt. Dilersen üzerine bir kat transparan pudra sürerek daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsin.

Estetiğe gerek yok
Makyaj hileleri - Estetiksiz güzellik için Yüzünüzdeki ufak tefek yapısal bozuklukları, estetik müdahaleye gerek duymadan çözmeniz mümkün... Birkaç ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli.

KIRIŞIKLIKLARI GİZLEMEK İÇİN
Cilt tonunuzdan 1-1.5 ton açık bir kapatıcıyı kırışıklıklar boyunca sürün. Kapatıcıyı parmağınızla veya bir fırçayla yayıp teninize yedirin. Böylece kırışıklıklara tam anlamıyla etki etmiş olursunuz. Daha sonra fondöteninizi ve pudranızı uygulayın.

SİVİLCELERİ KAPATMAK
Yeşil renkte bir kapatıcıyı kızarıklık veya sivilcelerin üzerine hafifçe yayarak sürün. Pigment lekelerini kapatmak için önce hafif bir arındırma yapın. Cilt tonunuza çok yakın bir kapatıcıyı lekelerin üzerine hafifçe vurarak uygulayın. Bu işlemi lekeler hafifleyene dek sürdürün. Kapatıcıyı uygularken lekelerin sınırını belirginleştirmemek için etrafına doğru biraz taşırın. Aksi takdirde cildinizin belirli noktalarında daire şeklinde izler oluşur. Daha sonra fondöteninizi ve pudranızı uygulayın.

BURNUNUZ UZUNSA
Burun ucunuza koyu renk fondöten uygulayın. Fondöteniniz kompakt fondöten olursa ve nemli süngerle uygularsanız çok daha iyi sonuç alırsınız. Fondöteni sınır yapmayacak şekilde iyice yedirdikten sonra küçük dokunuşlarla pudralayın.

BURNUNUZ GENİŞSE
Gölge ve ışığı kullanın. Burnunuzun üzerine (burun kemiğiniz boyunca) daha açık tonda; burun kanatlarınıza ise daha koyu tonda fondöten sürün. Parmağınızla fondöteni iyice yayın ve 2 ton arasındaki sınırları yedirip yok edin, mat bir pudrayla pudralayın. Böylece cildinizdeki ton farklılıkları belli olmaz.

ÇENENİZ ÇOK KÜÇÜKSE
Çenenize açık renk bir fondöten sürün. Bu çenenizin hacmini artıracaktır. Koyu ve parlak renkte rujlar kullanmayın, dikkati başka yerlerde toplamak için göz makyajınıza önem verin.

ÇENENİZ ÇIKIKSA
Çenenizin ucuna koyu renk bir fondöten uygulayıp pudralayın. Dudaklarınızı öne çıkaracak canlı renkte rujlar tercih edin, böylece çeneniz belirginliğini yitirecektir.

YUVARLAK YÜZ
Yüzünüzün daha ince görünmesi için, şakaklarınıza, elmacık kemiklerinize ve çene altınıza büyük bir allık fırçası yardımıyla bronz allık sürün. Daha açık renk pudrayla alnınızı, burnunuzu ve çene ucunuzu vurgulayın.

YORGUNSANIZ
Yorgun ve uykusuzsanız, göz makyajının önemi artar. Alt kirpiklerinizi rimellemeyin; aksi taktirde daha yorgun görünürsünüz.

Rimelin 8 altın kuralı
Makyaj hileleri - Rimel sürmenin 8 altın kuralı Makyajın vazgeçilmez parçası olan rimeli seçerken bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz.
1) Her gün rimel kullanmanın kirpiklere hiçbir zararı yoktur hatta tam tersi; son yıllarda geliştirilen bazı ürünler, besleyici madde açısından son derece zengin.
2) Her akşam yatmadan önce makyajınızı özellikle de rimelinizi mutlaka temizlemelisiniz.
3) Maskara alırken ürünün fırçasına da dikkat etmek gerekir. Çok sık ya da çok ayrık fırçalar değil, orta mesafeli olanlar tercih edilmelidir.
4) Nem oranının çok yüksek olduğu günlerde, waterproof yani suya dayanıklı maskara tercih edin. Yağmurlu yada nemli bir günde gözlerinizden akan siyah rimel kalıntıları hiçte iyi bir görüntü vermeyecektir.
5) Maskara çabuk kurur. İki üç ayda bir artık iyi sürülmeyen rimelinizi değiştirmeniz gerekir.
6) Maskaranın içine su ya da badem yağı katarak, yumuşatmaya çalışmayın. Rimelinizin yapısı bozulabilir ve hatta gözünüzü tahriş edebilir.
7) Hafif ve doğal bir göz makyajı istiyorsanız, sadece üst kirpiklere rimel çekmekle yetinin. Alt kirpiklere kullanılan rimel çok doğal olmayan bir görüntü sağlar.
8) Renkli rimel kullanmaktan çekinmeyin. Koyu renk gözlüler kahverengiyi ve son günlerde oldukça moda olan mürdüm eriği rengini de deneyebilir.

Bunlar da dudak hileleri
Makyaj hileleri - dudak hileleri Etkileyici dudaklara sahip olmak istiyorsanız iyi haber... Bir kaç hile ile bunu sağlamanız mümkün!

Ağzınız Büyükse;
Büyük ağızları daha küçük göstermek için dudak çerçevesini dudağın hemen içinden çizmek gerekiyor. Açık bir renkle çizilecek çerçevenin içinin, çerçeveden daha koyu renkte, ancak yine de açık bir tonda boyanması gerekiyor.

Dudaklarınız Kalınsa;
Kalın dudakların parlak ve sert renklerden kaçınması gerekir. Dudakların içinden çizilen dudak çerçevesiyle dudak boyasının hemen hemen aynı renkte olmasına özen gösterilmeli.

Dudaklarınız İnceyse;
İnce dudakların daha dolgun görünmesi için dudak çerçevesinin dudak çizgisinin dışından çekilmesi gerekir. İki yana kadar iyice uzanması gereken çerçeve açık bir tonda çizilmeli, dudağın iç kısmının ise daha koyu bir tonda boyanması gerekir.

Dudaklarınız Düzgün Değilse;
Alt ve üst dudakların kalınlıkları birbirine uymuyorsa, değişik iki ton kullanın. Kalın dudak için koyu, ince dudak için açık renkte bir ruj sürülmesi, dudağın asimetrisini gizler.

Dudak Uçlarınız Aşağı Doğru Sarkıksa;
Dudaklarınızın sarkık görünümünü gizlemek için izlenecek en iyi yollardan biri, dudak kalemiyle düzeltilip çizilen bir dudak şeklinin ardından , bu şeklin dışında kalan dudağın bölümlerinin ten rengine uygun renkte bir fondötenle kapatılmasıdır.

Alt Dudağınız Dışarıya Doğru Taşkınsa;
Alt dudağınız dışarı doğru taşkın ise, alt dudağınızı boyarken biraz küçültmeniz gerekecek. Bunun için ortasından başlayarak dudak çizgisinin biraz içinden dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Normal olarak boyadığınızı üst dudağın daha dikkat çekici olmasını sağlayın.

Üst Dudağınız Dışa Doğru Taşkınsa;
Üst dudağın ortasını belirten V şeklini, dudak çizgisinin biraz içinden çizerek doğal kıvrım vererek dudakların birleştiği yere kadar boyayın. Alt dudağı ise biraz taşırarak boyayın

(Alıntı)

1 yorum:

yorumlarınız benim için çok değerli.. kısada olsa bir not bırakın.